Hagymakrémleves

  • 1,5 kg vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 leveskocka (bár az igazi, ha van 2-3 l zöldség alaplé )
  • 3-4 db burgonya
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl fehérbor
  • bors
  • olaj

A hagymát megpucoljuk, olajon megpároljuk. Mikor szép üvegesre párolódott, hozzátesszük a fokhagymát, a kockára vágott burgonyát, és felöntjük a zöldséglével, vagy  a 2,5 liter vízben feloldott leveskockákkal, majd sózzuk.

Ha a burgonya megpuhult, botmixerrel pépesítjük az egész levest. Ezután hozzáöntjük a bort, tejszínt, ízesítjük borssal, ha kell, még sózzuk.

Ha nem elég sűrű, lehet belefőzni még nagyon apróra vágott burgonyát, vagy keményítővel sűríteni.

20091126_1274

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..