Szezámmagos édes csirke – kicsikínai

Móni barátnőmnek, hogy kicsi Dávid fia megkóstolja…csike

Csirkemellet kis kockákra vágtam, belekevertem a pácba, majd 3 órára a hűtőbe száműztem.
Pácolás után a bunda-tésztába kevertem, majd kisütöttem őket, még forrón a mázba mártogattam minden oldaláról. Végül szezámmaggal megszórtam.

A pác:

  • 2 ek fehérbor
  • 2 ek szójaolaj
  • 1 tk só
  • csipet cukor
  • fél tk fehérbors

A tésztához

  • 50ml liszt
  • 50ml étkezési keményítő
  • 50ml víz
  • 1 tojás felverve
  • 2 ek étolaj

A mázhoz:

  • 50ml méz
  • 100ml cukor
  • 50ml ketchup
  • 1 tk fehérborecet
  • 1 tk szójaszósz

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..