Köttbullar

A húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahúsUntitled
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 nagyobb fej hagyma
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 kk só
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • 1 kk őrölt szegfűbors

Szószhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 kk őrölt fehérbors
  • fél kk pirospaprika
  • 3-4 dl húsleves (vagy víz + fél leveskoca)
  1. A húsgolyókhoz a hagymát nagyon apróra vágva a vajon üvegesre pirítjuk.
  2. A tojásokat felverjük, majd belekeverjük a tejszínt, zsemlemorzsát.
  3. A húsokhoz adjuk a fűszereket, sót, jól összekeverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsás masszát, és összegyúrjuk a hússal jól eloszlatva.
  4. Kevés vaj és olaj keverékén serpenyőben rázogatva sütjük meg.
  5. A szószhoz a vajat megmelegítjük,  a lisztet világosra pirítjuk rajta. Megszórjuk a pirospaprikával, vigyázva hogy ne égjen meg,  majd a húslevessel felöntjük.
  6. Kicsit forraljuk, majd beletesszük a fehérborsot, szójaszószt, majd a tejszít is, és összeforraljuk. Ha kell még teszünk bele sót, szójaszószt, fehérborsot .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.