Kakaóscsiga

20 dkg lisztet + 20 dkg margarint összegyúrunk, ebből lesz a vajas lap.2009.01.11.-22-50-19
1 órára hűtőbe tesszük pihenni

Közben:

40 dkg lisztet
2 dl tejet
1 dl tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatott 3 dkg élesztőt
5 dkg porcukrot (szerintem több kell bele!)
1 csipet sót
2 tojássárgáját
utoljára:
5 dkg olvasztott margarint
dagasztófejjel összegyúrjuk

40-50 perc kelesztés után előszedjük a vajas lapot, kinyújtjuk a kelt tésztát,
rátesszük a vajas lapot, és összehajtogatjuk kb. 3-4x hajtogatások közötti 10 perces pihentetéssel.
Utána margarinnal megkenni a vékonyra (0,5-1cm-is) tésztát, kakaó és cukor keverékével bőségesen meghinteni, feltekerni, tepsibe fektetni.

Tetejét megkenni tejben elkevert tojás sárgájával, és a sütés vége előtt vaniliás tejjel meg kell locsni.

Egyszerűbb változatában a vajas betétet el lehet hagyni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.