Mézes csirkeszárnyak

  3

Csirkeszárnyak végét levágtam, cicáim nagyon szeretik. A maradékot kettévágtam, befűszereztem, majd beforgattam a mézes pácba. Megszórtam petrezselyemmel, majd sütőben először fedő alatt puhára pároltam (15-20 perc), utána fedőt levéve, levet leöntve róla, grill fokozatra állítva megpirítottam.

A krumplit karikára vágva sós vízben előfőztem, majd fűszereztem, locsoltam rá egy keveset a szárnyaktól visszamaradt mézes szószból, és a sütőben ropogósra sütöttem.
Tálaláskor petrezselyemmel megszórtam.

Hozzávalók:2

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 5 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • bors
  • kevés csípős -chili, vagy amit szeretsz
  • (aki szereti, használjon sült csirke fűszerkeveréket)
  • 1 kg burgonya

Csirkeszárnyakat befűszereztem, majd a mézet ketchuppel összemelegítettem, belevágtam apróra a fokhagymát,  beletettem a csípőset – nem sokat, épp  hogy evés közben, után lehessen csak kicsit érezni – ezt ráöntöttem, összeforgattam a hússal, megszórtam egy kevés petrezselyemmel.

1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..