A pavlova torta egy kiszárított tojáshabból (habcsók), tejszínhabból és gyümölcsből áll.
Ezen változtattam, illetve illesztettem be a túrótortámba. Málna szezon idején felülmúlhatatlan, de nagyon finom más gyümölccsel is, mint például, ribizlivel, eperrel, őszibarackkal, kivivel stb…
Hab-alaphoz:
- 5 tojásfehérje
- 35 dkg porcukor (ahány tojásfehérjéből készítjük, annyiszor 7 dkg porcukor)
- 2,5 teáskanál ecet ( 1 tojáshoz fél teáskanál ecetet számoljunk )
Piskótához:
- 4 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 cs sütőpor
Túróhabhoz:
- 2 tojássárgája
- 125 g philadelphia krémsajt/ mascarpone
- 1 dl tej
- 30 dkg túró
- 1 rúd vanília közepe
- 15 dkg cukor
- 3 dl tejszín
Tetejére:
- málna vagy egyéb más – savanykás – gyümölcs
Ezután sütőpapírra -szilikonosról tökéletesen lejön- simítjuk úgy, hogy a széle körben magasabb legyen. – tégla alakúra simítottam el – A sütőt 180 fokra melegítjük, beletesszük a habot, majd rögtön 90 fokra csökkentjük és 80 percig szárítjuk. Így a “kérge” rögtön megkeményedik, míg belül szép lassan szárad ki.
Kerek tortaformában 10 perc alatt 180 fokon sütjük meg.