Kávé

Mentés PDF fáljbaNyomtatás

post_159911_20140211084619A koffeinről sok jót és rosszat lehet hallani. Az viszont tény, hogy számtalan jó hatása van, amelyeket érdemes kihasználni! Nem csak élénkítő hatásait és kellemes ízét élvezhetjük, hiszen a kávé koffein tartalma a bőrünket is szépíti!

Sok koffeintartalmú testápoló és narancsbőr elleni krém kapható. Nem muszáj ezeket a készítményeket megvásárolnunk, hiszen otthon, házilag is ápolhatjuk a bőrünket kávéval, azaz koffeinnel. Nincs szükségünk semmilyen extra hozzávalóra, mindössze a reggeli kávénk elkészítése után meg kell őriznünk a kávézaccot.

Akár testpakolásokat is készíthetünk friss kávézacc alkalmazásával, amelyeket a kritikus bőrrészekre kell felkennünk. A narancsbőrös területekre mindenképpen érdemes felvinni a házilag készített pakolást, mivel szebbé és bársonyosabbá varázsolja a bőrt.

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető testradírt, amelynek használatával eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket pillanatok alatt elkészíthetjük. Nincs másra szükségünk, csak egy adag kávézaccra és egy kis mandulaolajra, vagy extra szűz olívaolajra. Keverjük össze a hozzávalókat, amikor megfelelőnek tűnik az állaga, a fürdőkádban dörzsöljük át vele a combjainkat és a narancsbőrös felületeket. Ezt követően langyos vízzel öblítsük le. A bőrünk selymesebb és üdébb lesz, ha ezt a házilag készített testradírt használjuk.

A megszokott testápolónkba is keverhetünk egy nagy adag friss kávé zaccot, majd ezzel bekenhetjük a narancsbőrös területeket. Ezután fóliával érdemes betekerni magunkat és 20-25 percen át hatni hagyni a testpakolást. A fóliára azért van szükség, hogy még mélyebben beszívódjanak a bőrünkbe a szükséges anyagok. Ha ezt a kezelést heti egy alkalommal elvégezzük, máris sokkal szebb és üdébb lesz a bőrünk! A narancsbőr pedig enyhül és a bőr tapintása kellemesebbé válik.

Nem csak testápolóba keverhetünk kávézaccot. Akár olívaolajjal, vagy egy pépesített grapefruittal is összekeverhetjük és alkalmazhatjuk pakolásként. Ilyenkor viszont mindenképpen be kell tekernünk az érintett testfelületet fóliával, hogy felszívódjanak a hatóanyagok és, hogy ne folyjon le a pakolás.

A kávéban található anyagok, így a koffein is jót tesznek a bőrünknek. Ha nem visszük túlzásba a kávé fogyasztást, akkor kifejezetten jó hatással van a külsőnkre is! A kávét tehát a testápolás folyamán is használhatjuk, ha szép és üde bőrre vágyunk!

forrás: http://receptneked.hu

Mentés PDF fáljbaNyomtatás

Comments are closed.