Tag: virágvizek

Rozmaringvíz

A rozmaring víz a vegyes, zsíros vagy pattanásos, egyenetlen bőr tisztítására és ápolására ajánlott virágvíz. Kitisztítja és tehermentesíti a bőrt, kitakarítja az eltömődött pórusokat, figyelemreméltó összehúzó hatású, segít egyensúlyban tartani a faggyútermelődést. Jótékony hatással van a fejbőrre is.

A rozmaringvíz ideális választás a pattanásra hajlamos, szennyeződéstől szenvedő bőr, különösen a vegyes és a zsíros bőr tisztítására és ápolására. A haj és fejbőrápolásban tónusjavító és a vérkeringést serkentő hatása értékes, a korpásodó, irritált felbőr, a hajhullás esetén is jótékony hatással van.

A rozmaringvíz tulajdonságai

  • fellazítja és tisztítja a bőrt/fejbőrt, segíti a szennyeződések eltávolítását, kitakarítja a pórusokat
  • frissítő, élénkítő és összehúzó hatású
  • szabályozza a faggyútermelődést
  • felfrissíti a fejbőrt, jó hatással van korpásodás és hajhullás ellen

Miben segíhet

  • a zsíros, vegyes bőr, a szennyeződéses, eltömődött pórusú bőr tisztításában, ápolásában
  • a pattanásos, túlterhelt, problémás vagy aknéra hajlamos bőr tisztításában, ápolásában
  • érett, élettelen, gyenge tónusú bőr tisztításában, ápolásában
  • a haj és a fejbőr higiéniájában, különösen a zsíros, irritált vagy korpás fejbőr esetén

Hogyan használjuk a kozmetikában

  • önmagában, hígítás nélkül felvihető a bőrre, fejbőrre
  • kozmetikai készítmények vízfázisába foglalva, víz helyett vagy más virágvizekkel elegyítve; emulziókba a vízfázisba foglaljuk
  • sminklemosás után önmagában arcra, nyakra permetezve tisztító, frissítő és tónusjavító hatású
  • más virágvizekkel vagy aloe vera géllel keverve, tonikként almazható
  • zöldagyaggal keverve, arcmaszkként
  • lemosók, krémek, lotionok, tonikok összetevőjeként
  • fejbőrre, hajra készített maszkok, pakolások, samponok, dörzsszerek, vagy szérumok összetevőjeként
  • a krémszerű vagy gélszerű folyékony (golyós) dezodorok összetevőjeként

forrás

Citromfű víz

A citromfű víz vagy Melissa-víz a bőr öregedését megelőző és kezelő hidrolátum, minden bőrtípusra alkalmas, kiváltképp az érett bőrre. Nyugtató, gyulladásgátló, kisímítja a bőrt. Kimondottan ajánlott a törékeny, kiszáradt, irritált bőrre.
A kozmetikában a citromfű az ingerelt vagy érzékeny bőrt nyugtató hatása miatt érdekes. Az érett, ráncos bőr számára hatékony frissítő antioxidáns. Nem elhanyagolható a kellemes illata sem, melyet az őt magábafoglaló készítményeknek kölcsönöz.

Tulajdonságok

  • öregedésgátló
  • ráncmegelőző, ránctalanító hatású
  • csillapító, gyulladásgátló
  • kisímítja a bőrt
  • bőrfrissítő hatású
  • szerkezetjavító, enyhén hegesítő hatású

Alkalmazások a kozmetikában 

  • érett, tónustalan bőrre
  • érzékeny, irritált, ekcémás bőrre
  • kiütéses, kivörösödött bőrre
  • ráncellenes készítményekbe
  • szerkezetjavító készítményekbe
  • száraz, törékeny vagy reaktív bőrre
  • önmagában a bőrre permetezve vagy egy lemezkével felvive
  • önmagában vagy más virágvizekkel elegyítve, arcra, nyakra, dekoltázsra felvive
  • összetevőként érett, ráncos bőr ápolására szánt krémekbe
  • összetevőként ráncok megelőzésére, kezelésére készített krémekbe és emulziókba
  • kozmetikai készítmények vízfázisába, víz helyett vagy más virágvizekkel elegyítve
  • nyugtató, gyulladásgátló arcpakolásba foglalva, mint összetevő
  • kiütéses, ekcémás bőr ápolására alakított készítményekbe
  • napozás utáni szerkezetjavító készítmények összetevőjeként
  • gyerekek számára kialakított krémbe, irritált bőrre
  • pelenkakrém összetevőjeként

forrás